
csontos marha rostélyos szeletelve.
1 szelet 80 dkg – 1 kg közötti súlyban. A csont 20-25%.
Ízletes, omlósan puhára készíthető húsrész. Jó minőségű, fiatal magyar marhahús.
Ezt a húsrészt elsősorban lassan készülő, szaftos ételekhez ajánljuk. Lehet az húsleves, pörkölt, vagy más ragus étel.
Mi szószban sült hússzeletet készítettünk. Ez a recept nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető, de ami a legfontosabb: finom ételt eredményez. A lényeg, hogy rá kell szánni az időt. Van egy titka ennek a húsnak, ami igaz szinte minden lassan puhuló húsra is. Ezt közreadjuk nektek is a leírásban.
A receptet megosztottuk egy vevőnkkel, aki paprika helyett paradicsomot használt a hús szószában. Mindkét verzió finom végeredményt hoz eltérő ízvilággal. Akár vegyesen is készíthetitek paprika és paradicsom keverékével.
Ezekre van szükség az ételhez:
- 1 szelet csontos rostélyos (80 dkg – 1 kg) 3 fő részére elegendő
- 3-4 közepes fej vöröshagyma, inkább nagyobb, mint kisebb (vagy annak megfelelő salotta)
- 15 dkg grillezett paprika, vagy 20 dkg hámozott paradicsom (nyáron friss, érett paradicsom) vagy ezek kombinációja kb. 20 dkg mennyiségben.
- bors, szerecsendió